Positiva nyheter för oss med HER- 2-positiv bröstcancer.....


Så här innan året är slut tänkte jag ge er lite positiva nyheter kring forskning och
framsteg kring bröstcancer. Forskning ger resultat och nu är medicinerna på väg
ut till oss som behöver denna nya överlevnadsmedicin.
Man ska aldrig ge upp hoppet. Aldrig!
 
 

 
Ett steg närmre godkännande för pertuzumab

Snart kan Perjeta som behandling mot HER2-positiv bröstcancer godkännas. EMAs vetenskapliga råd har gett en positiv rekommendation.
Publicerat av LäkemedelsVärlden 17 december 2012, klockan 10:10

EMAs vetenskapliga råd CHMP rekommenderar att Perjeta (pertuzumab) godkänns för behandling av kvinnor med tidigare obehandlad spridd HER2-positiv bröstcancer tillsammans med dagens standardbehandling, Herceptin (trastuzumab) och kemoterapi (docetaxel).  

Perjeta är det första läkemedlet i en ny klass antikroppsläkemedel som kallas HER2-dimeriseringshämmare. Det binder, precis som Herceptin, till HER2-receptorn på bröstcancercellerna, men på ett annat ställe. Läkemedlet förhindrar att HER2-receptorn kopplas ihop med andra HER-receptorer, vilket anses spela en viktig roll för cancercellernas förmåga att växa och sprida sig. Perjeta samverkar med Herceptin för att hindra tumören från att växa.

Den positiva rekommendationen baseras bland annat på den randomiserade, dubbelblinda, placebokontrollerade Cleopatra-studien (Clinical Evaluation of Pertuzumab and Trastuzumab). I fas III-studien ingick 808 patienter med tidigare obehandlad spridd HER2-positiv bröstcancer. De patienter som fick pertuzumab hade i median 6,1 månaders längre progressionsfri överlevnad jämfört med de som fick dagens standardbehandling, det vill säga 18,5 månader jämfört med 12,4. Risken för sjukdomsprogress eller död minskade med 38 procent. 

Resultat från studien som presenterades på en vetenskaplig konferens i USA i mitten av december visade att kombinationsbehandling med pertuzumab gav en signifikant förlängd överlevnad jämfört med standardbehandlingen. Därför erbjuds nu alla kvinnor i studien läkemedlet.

Perjeta godkändes av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i juni i år efter en snabb process.

Så nu tror vi på goda resultat för år 2013. Jag vill tro på LIVET och satsar fullt ut på det.
 
 

Kommentarer :

#1: Susanne

Härlig nyhet!

skriven
#2: Anna

Så positiv läsning för oss med spridd BC med Her2-faktor. Det finns hopp och det är på väg. Läste du om Jonas Bergh? Så positiv läsning för oss som kämpar/krigar mot cancern. 2013 ska bli ett bra år, vi bestämmer det!! Kram <3

skriven
#3: Kristina

Nu håller vi tummarna att processen ska vara snabb i Sverige för ett godkännande av Perzumab. Hoppas ni ska orka fortsätta kämpa/kriga och att de som tar besluten tar fasta på resultaten, visar handlingskraft och agerar raskt med att tillhandahålla behandlingen som bevisligen redan är både framgångsrik och rekommenderad. Hopp, kärlek och glädje inför 2013 tillönskas er alla!
K

skriven

Kommentera inlägget här :