En tiktigt GLAD PÅSK till er alla!!!
Det blir en härlig helg med familjen och framför allt älskade dotter!
Läääääängtar ihjäl mig!
Ta hand om varandra och låt påsken vara en gemenskapens tid.
Många påskpussar från mig!
Ingredienser
Mördeg:
4 4 dl vetemjöl (lite drygt)
En nypa salt
100 100 g smör
1.5 1.5 dl florsocker
2 2 st ägg
Lemon curdfyllning (Frisk och syrlig fyllning):
2 2 st ägg
2 2 st äggulor
1.5 1.5 dl strösocker
2 2 st citroner, skal och saft
100 100 g smör
Chokladkycklingar:
250 250 g mörk blockchoklad
50 50 g kokosfett
kycklingformar
Till garnering:
Röda vinbär
Chokladkycklingar
Tips
Beräknas för ca 6 personer.
TIPS! Curden är underbar på den rostade frukostmackan!
Annons:Gör så här
1. Nyp snabbt ihop smör, vetemjöl och salt till en smulig deg. Tillsätt florsocker och ägg.
2. Låt degen vila i kyl minst 1 timme eller över natten.
3. Tryck ut mördegen i små formar av metall. Grädda på 200° i ca 15-20 minuter.
4. Förgrädda pajskalen på 180° i ca 10 minuter. Lossa de försiktigt från formarna.
5. Smält choklad och kokosfett till kycklingarna i ett vattenbad. Fyll formar och låt stelna.
6. Vispa äggen plus gulor med sockret.
7. Smält smöret på svag värme i en kastrull.
8. Tillsätt citronsaften och skalet samt de vispade äggen. Värm/sjud och vispa kraftigt hela tiden tills curden tjocknar.
9. Häll upp på väl rengjord burk och låt kallna.
10. Fyll formarna och garnera med vinbär och chokladkycklingar.
men bilden är skyddad älskade lilla mamma så jag kan inte se den...
skriven