Dags att ta på sig pingvinkläderna!

Äntligen har vi VINTER! OK...inte 3 meter snö..men ändå..

Snö på riktigt! På med POLARJACKAN!
Jag fryser inte ett dugg!

Borsta bort dagens snö på bilen som samlat sig under dagen
på jobbet.....puderlätt...

Det blir så tyst på vägarna...snön knastrar under bilen....det slirar lite...
..och man får känna lite pirr när man får parera upp bilen i dess rätta spår...

In i varma sköna garaget över natten och bilen bär mig än en morgondag till
nästa dags utmaningar...

Vi är inte bortskämda med snö här på blåskusten....men när vintern kommer så
gnäller alla över denna kyla....men HALLÅ!!!
Vi vet att det kommer en vinter förr eller senare...så njut av det vita ljuset åtminstånde!

Jag är uppvuxen i norrland och VET vad riktig vinter är.
Detta som vi upplever här nere är bara en fjutt i världrymden!

Vi fick skotta oss ut varje morgon med plogen och vi hoppade ner för garagetaket
in i snöhögarna....

Lovikavantarna bytte vi ut var tredje timma och det var inte tal om att vi skulle gå in.
För livet var därute med miniskidorna på och utför i närmsta backe.
Några bröt benen på kuppen...men what the häck...
Elljusspåret intill gav en energikick när vi åkte längdåkning efter skolan och
när vi kom in var vi VARMA med blossande röda kinder.

Varm choklad och kvällsmacka gav en god natts sömn och om temperaturen visade
under-35 grader så var skoldagen inställd!

Har ni sett NORRSKEN???
Det har jag....läskigt  när man är liten men ändå vackert.....
Pappa fick förklara för oss att det inte är farligt.......
Froststjärnor på fönsterrutorna....vackert!...och det var ändå varmt inne...

Norrsken är magiskt!
Bilden snodd från
 http://www.astronomiguiden.com/pic_display.asp?id=141

Visa orginalbild












Kommentarer :

#1: Marie Börjesson

Hej anne, vilken fin bild,är ute varje dag och ser om du skrivit något, och det är så givande att läsa, all din inspiration som du börjar få, verkligen roligt. Ja vintern är här väldigt ljust och fint, mot det gråa trista som oftast är när det ska vara vinter. Själv överger vi Sverige i morgon bitti, då blir det kanarieöarna med sol och värme, lie varmare än här men det är ju faktiskt deras vinter nu, även om det dock är varmt. Ser fram mot att läsa din blogg när vi kommer hem.Fortsätt nu med allt du påbörjat, tror det gör dig gott.

Kram från Marie Kaggetorpsv.

skriven
#2: Amanda

ja, vintern här uppe i norrland är säkert något annat än den i södra sverige. vet inte hur en vinter där är men jag kan bara tänka mig efter allt det man sett på tv med gröna gräsmattor etc i januari månad, då vi här uppe haft vinter i alla fall två månader. men då får ni ju vår först av alla också och vi sist av alla typ. stor kram till dig anne. hoppas allt är väl. KRAM

skriven
#3: Amanda

tack för din underbara och omtänksamma kommentar i min blogg. det värmer och jag ska försöka göra som skriver...att ta hand om mig själv mer. kramar

skriven
#4: Siw

Norrsken är underbart vackert! Nu har vi kallt igen, det mer än gnisslar under skorna och hund promenaderna blir inte särskilt långa. -22 är det.

Kram, kram

skriven
#5: Maria

Hej Anne,



Jag ville bara berätta för dig hur mycket din dotters blogg har betytt för mig. Jag känner inte henne personligen utan hamnade där av en slump när jag surfade runt lite på nätet. När jag började följa den lät jag livet bara rinna förbi, satt på ett jobb där jag inte riktigt trivdes och kände att visst, jag kunde göra mer men jag orkade inte ta tag i något. Allting flöt ju på och även om det inte var jätteroligt så var det ju inte jättetråkigt heller. Men Madeleine inspirerade mig så otroligt mycket, hennes livsglädje och kämpaglöd smittade verkligen av sig och till sist kom jag till en punkt där jag frågade mig själv vad jag egentligen höll på med. Jag har ju hela livet att ta för mig av, jag ska inte sitta och vissna bort någonstans utan jag vill ta tillvara på varenda liten sekund!



Så sedan dess har jag sagt upp mig, börjat ombilda mig och sökt ett riktigt drömjobb som jag aldrig trodde att jag skulle kunna få. När jag skulle gå på intervjun hade jag en tanke i huvudet: Maddes "if you can dream it, you can do it!" Bara en dag senare ringde de och sa att jobbet var mitt. Jag är så otroligt tacksam för all den inspiration hon har gett mig, jag ser hela mitt liv annorlunda nu. Det gör mig så ont att hon inte finns kvar, och att jag inte kan tacka henne personligen. En sån tjej, en sån ängel!



Stora kramar från Maria

skriven
#6: Vida

Vilken fantastisk bild. Norrsken är sannerligen magiskt och norrländska vintrar har en stor plats i hjärtat med mitt påbrå från Gällivare.



Läste just kommentaren från Maria (ovanför)och jag bara ryser när jag läser om vad Maddeandan resulterade i hennes liv. Helt otroligt! Sen önskar vi alla som läser att hon fått sprida den här bland oss ett tag till.



Kram från Liv

skriven
#7: Anonym

Ler för mig själv. Vet ej vart du bodde men jag bor iaf i Skellefteå. Minns blöta långa lovikkavantar, miniskidorna och mamma som hade varm choklad klar när man kom in!! Rosiga kinder och blöta "kalasbyxor"..hm..vilket namn. Gud vad man somnade gott. Jag läser som många andra dina ord. Som mamma till en dotter i Maddes ålder har jag tänk sååå på dig, David och framför allt Maddes kamp och kraft. Hoppas du får en fin helg . Maria

skriven
#8: Viktor

åhh ja älskar snö... va ute o körde bil på öresjö igår.. så underbart härligt.. hur ofta har vi så tjock is i trollhättan lixom? :)

hoppas de håller i sig ända till april :)

sen får sommarn komma fort som attan

skriven

Kommentera inlägget här :