Gårdagens besök på P4 Väst.....

 
Då var intervjun avklarad igår och det var lite pirrigt i början, sedan gick det bra.
Tack till Susanne Nobel och Evelina Myrbäck som på ett lättsamt sätt intervjuade
och fick mig lugn. Tack även till  goa Cecilia Läckberg-Blom som bjöd in mig.
Cecilia är en varm empatisk och härlig kvinna som jag lärde känna i våras och det
är jag tacksam för.
I programmet ville jag förmedla att glädje kan man finna trots att man går igenom
svåra saker i livet. Hela intervjun går att lyssna på i länken nedan;
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5302314
 

Anne lever med glädje trots bröstcancer

Publicerat: tisdag 09 oktober kl 13:06 , Nyheter P4 Väst Kommentera

Anne Murberger förlorade sin dotter i cancer 2008. I januari 2010 fick hon beskedet att hon själv hade en aggressiv bröstcancer. Anne har bestämt sig för att leva livet med kärlek och glädje. Här hör du intervjun med Anne.

När Anne fick beskedet om den svåra bröstcancern var det bråttom. Inom två veckor opererades hennes ena bröst bort. Därefter blev det strålning och cellgifter i ett och ett halvt år.

– Och förra sommaren så tyckte jag att nu äntligen kan jag fortsätta leva mitt liv och börja jobba igen och leva livets glada dagar.

Sommaren 2011 blev en trevlig tid med mycket mysiga händelser för Anne. Men sen kom chockbeskedet i november.

– Det visade sig att jag fått metastaser i lymfkörtlarna. Det visste jag när jag kände knölar vid nyckelbenet, säger Anne som då förstod att cancern hade spridit sig.

– Först bröt jag ihop, men sen kom jag igen. Jag har känt att nu gäller det att ta till vara livet och göra det bästa av situationen.

En svår fråga att ställa, men hur ser din prognos ut?

– Den är inte så god om man ska vara helt ärlig. Jag får palliativ behandling, det innebär vård i livets slutskede. Men jag är inte i livets sluskede, så ser jag på mitt liv. Det är en vårdterm i mina öron.

De läkare som är i kontakt med Anne har sagt att hennes cancer inte går att bota utan att de kan förlänga livet.

– Det hoppet har jag och lever på, säger Anne.

Kommentarer :

#1: Kia(ängeln Simons mamma)

Du säger dom rätta orden Anne.LEV HÄR OCH NU OCH INTE DÄR OCH DÅ!!!!Vi försöker dagligen att leva så,så mycket det går.Jag älskar min man för den han är och det är så mysigt när vi bestämmer oss för att göra impulsiva saker istället för att jaga dammråttor.---han säger att när råttorna sitter fast på golvet då är det dax att göra något åt dom,men så länge dom flyger omkring är det ingen panik...det finns annat att göra än det oväsentliga!!Han har så rätt...eller?Kramar till dej från mej,Kia

Svar: hahaha...underbart Kia, det där med dammråttorna :-)
Pysseltokig optimist

skriven
#2: Susanne

Jag tycker att du pratade jättebra!

Svar: Tack Susanne! :-)
Pysseltokig optimist

skriven
#3: "Nicka"

Du är en Underbar Kvinna.. Tack för ditt svar, Jag tänker på Dig så ofta.... All Kärlek till Dig och massor av Kramar från Mig..

Svar: <3
Pysseltokig optimist

skriven
#4: Malin

Åh vad du är duktig både på att prata och skriva. Jag är så oerhört imponerad över dig! Vilken fantastisk förebild du är. Stor kram!

Svar: Tack Malin! :-)
Pysseltokig optimist

skriven
#5: Cecilia Läckberg Blom

Tack underbara du<3

Svar: Tack själv going <3
Pysseltokig optimist

skriven
#6: Sis. K.

Lyssnade och blev rörd över inslaget. Är så glad att utrymmet fanns där att berätta och stolt över din otroliga förmåga. Att du kan berätta något viktigt som även kan hjälpa andra och nå ett högre syfte. Det var mycket känslosamt, ditt lugn helt otroligt. Så generöst att du orkar dela med dig till oss som lyssnar. Du är ett stöd och en kraft för många, inte minst mig själv. Har alltid beundrat din styrka. Du är en intelligent, vacker och underbar person alltigenom. Älskar dig!

Svar: Tack kära syster, Älskar dig också och snart ses vi igen. Ska bli riktigt roligt med systerysterhelg!
Pysseltokig optimist

skriven
#7: Annika

Så fint kort på dig!

Svar: Tack Annika!
Pysseltokig optimist

skriven
#8: Annika F

Jättebra inslag på Radio Väst! Positivt och starkt. Gav mig och säkert många andra styrka att kämpa vidare. Min första FEC gick bra!

Svar: Härligt att din FEC behandling gick bra...då får vi tro att resterande också går bra. Kram och lycka till!
Pysseltokig optimist

skriven
#9: Amanda

Åh, fina Anne. Du är en ren inspirationskälla och din syn på livet är fantastisk! Jag blir så gråtmild av dina inlägg, både av glädje och av sorg.

Ni är så många fantastiska människor som så olyckligt drabbas av denna elendiga sjukdom. Jag kan inte ens tänka mig hur det är att leva med en cancerdiagnos, men jag kan lova dig att jag inte skulle hålla huvudet lika högt som du, och många andra, gör.

Mina tankar finns hos dig och många andra! Kramar, Amanda.

Svar: Tack Amanda, Vi kan alltid välja på något sätt hur vi vill relatera till våra svårigheter och jag har valt glädjen, för att orka med det tunga och svåra. Alla hanterar vi livet på olika sätt och det är helt OK att vi får hitta vår egen väg.Vi är så mycket starkare än vi kan föreställa oss, jag lovar dig att så är livet betingat.
kram till dig!
Pysseltokig optimist

skriven
#10: Tina

Finaste Anne.....vilken utstrålning du har, och du lever. Jag följer dig, och hoppas få fortsätta följa dig länge, länge <3
Kram från mig

Svar: Tack Tina, det värmer att du vill fortsätta läsa, då känns det gott i mitt hjärta.
Pysseltokig optimist

skriven
#11: Elisabet Roslund

Så starkt berättat av dig Anne. Så lugnt och sakligt med en känsla av glädje, tro och hopp. Finaste Anne vad jag gillar dig.
Kram/Elisabet

Svar: Tack Elisabet!...en dag kanske vi kan träffas, men tiden bara rullar förbi på något sätt, märkligt det där med att inte hinna träffa alla vänner man vill. Jag har väninnor som jag bara hinner äta lunch med ibland ute på stan någon gång per år och andra promenerar jag med eller några som jag bara träffar på bokklubben...och det får duga så....kram på dig!
Pysseltokig optimist

skriven
#12: Johanna R

Jag beundrar ditt sätt att vara. Så otroligt stark o levnadsglad. O helt underbar röst att lyssna på, behaglig, äkta och varm. Stor kram till dig o ja önskar dig verkligen alla lycka! Tänk om fler kunde se på livet dom du! Då skulle vi bo i en mycket bättre värld!

Svar: Tack Johanna för dina fina ord. varm kram till dig!
Pysseltokig optimist

skriven

Kommentera inlägget här :