Utkast: Oct. 22, 2013

Kommentarer :

#1: Yvonne

Usch det låter inget vidare. Jag har också åkt på ett par långdragna förkylningar det senaste året, dock inte en hel månad. Men det är så tröttsamt, jag känner lite så att jag inte har "tid" att vara förkyld. Skönt ändå att du fick röntgen så snabbt. Nu håller jag tummarna för att det inte är något allvarligt. Kram och krya på dig!!!

Svar: Läste på din blogg att du tar cancermarkörvärde som heter CA 15-3. Vad är det och måste man be att få det. De kanske kollar det på mig utan att jag vet om det?Du och jag vi sitter i samma båt kan man säga och vi tänker nog ganska lika. Att ha delmål och skapa nya drömmar så fort resan eller en stor händelse ägt rum.
Jag har många drömmar, att ställa ut mina tavlor när de blivit tillräckligt bra och många, att uppleva min 50 års dag med tillhörande dunderfest om 1 år o 4 månader och att simma med delfiner. Och att hinna skriva min bok förstås. Man hinner ju inte dö för sjutton när det finns så mycket kvar att göra i livet!
Härligt att du kom till NY, dit vill jag åka någon gång. Fortsätt drömma och ha delmål, det håller dig levande och pigg många år till, det får vi hoppas. Njuta av helgen, det ska jag göra.
Pysseltokig optimist

skriven
#2: Yvonne

Ca 15-3 är ett markörvärde för bröstcancer som man tar som ett vanligt blodprov. Men det står inte med på den vanliga remissen utan man får ett extra papper. Jag har själv "tjatat" mig till att få ta det. Min läkare (och många med honom) vill inte gärna att man ska ta det, eftersom det inte är helt tillförlitligt. Han menar att det kan skapa onödig oro.

Ja för mig är det viktigt att hela tiden ha delmål att se fram emot, stora som små. Jag har inte varit i NY än, utan planen är att åka dit i mars/april 2014 :-).

Nej, inte sjutton har vi tid att dö nu, inte på många år ännu!!!

Önskar dig en härlig helg!

Svar: OK tack för infon. Ska fråga om markörvärde nästa gång.....kanske, oro har man tillräckligt av men tycker du att det lugnar dig, hjälper dig eller ger dig mer oro?
Pysseltokig optimist

skriven
#3: Yvonne

PS. Glömde skriva att det var ju superskönt att det inte var något allvarligt med lungorna!

Svar: Tack!
Pysseltokig optimist

skriven
#4: Yvonne

Jag vet faktiskt inte riktigt. Från början tyckte jag det var jättebra. Jag tog provet mellan röntgenundersökningarna (röntgades då var 6:e månad). Och så länge värdet var bra, så kändes lugnande. Men nu när det stigit så blev jag såklart orolig och då bestämde min läkare att tidigarelägga röntgen, men efter att vi bestämde det så dröjde det ändå 3 veckor tills jag fick en röntgentid så de 3 veckorna har det ju känts mer oroligt än det hade gjort om jag inte tagit något prov o vetat om att värdet ökat. Så nu kan jag förstå vad min läkare menade när han sa att det kan skapa onödig oro. Kanske lite rörigt, men jag hoppas du förstår hur jag menar. Som sagt, jag är lite kluven till provet nu.

skriven

Kommentera inlägget här :